Karnıyarık

Patlıcanları zebra gibi kesin, 15 dk tuzlu suda bekletin, sudan çıkarıp kurulayın.

Mantı

Buğday unu, tuz ve yumurtayı bir kapta yoğurun. Hamuru ince açın. Küçük karelere bölün.

Bulgur Pilavı

Tencereye zeytinyağı ve bulguru koyun. Çok kısa pişirin. Üzerine ılık suyu ekleyin.

Domatesli Pirinç Pilavı

Pirinci yıkayın. Tencereye zeytinyağını koyun, pirinci ekleyin kavurun, rendelenmiş domatesi ekleyin.

Sade Pilav

Pirinci yıkayın. Tencereye yağı ve pirinci koyup karıştırın. Ilık olarak suyu ekleyin.

Yayla Çorbası

Tencereye yumurta, yoğurt ve unu koyup karıştırınız. Tencerenin altını yakınız. Malzemeleri ısıtınız, suyu ekleyiniz.

Şehriye Çorbası

Zeytinyağını ve ince doğranmış soğanı bir tencerede kavurunuz. Bi·berleri· ince doğrayınız, tencereye ekleyip kavurmaya devam ediniz.

Kırmızı Mercimek Çorbası

Tencerede unu ve zeyti·nyağını kavurunuz. Üzeri·ne suyu kırmızı merci·meği·, soğanı ve tuzu ekleyi·ni·z.

Domates Çorbası

Unu ve zeytinyağını tencereye koyup kavurun. Un renk değiştirince içine rendelenmiş domatesi ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

YUKARI

YENİ ÜYE KAYDI

ŞİFRENİ Mİ UNUTTTUN?