Karnıyarık

Karnıyarık

Malzemeler:

  • Patlıcan (1 orta boy)
  • Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)
  • Kuru Soğan (1 orta boy)
  • Domates (1/4 orta boy)
  • Maydanoz (1 tatlı kaşığı)
  • Çarliston Biber (yarım orta boy)
  • Sivri Biber (1 adet)
  • Salça (1 tatlı kaşığı)
  • Yağsız Dana Kıyması (1 köfte kadar)
  • Tuz (yarım çay kaşığı)
  • Karabiber (bir tutam)

Yapılışı:

Patlıcanları zebra gibi kesin, 15 dk tuzlu suda bekletin, sudan çıkarıp kurulayın.
1 tatlı kaşığı zeytinyağını avcunuza dökün, patlıcanın üzerine ellerinizle yağlayın.
Patlıcanı bir tavaya koyun, kısık ateşte 4 tarafını pişirin. (kapağı hep kapalı olsun.)
Bir başka tavada kıymayı kavurun. İçine ince doğranmış soğanı ekleyip rengi değişinceye kadar pişirin.
Küp kesilmiş domatesi ve ince kesilmiş çarliston biberi ekleyin.
Salça, tuz, karabiber atın. Patlıcanı tavadan alın.
Boyuna çizgide kesin, içini açın ve kıymalı malzemeyi yerleştirin.
Maydanozu ekleyin, üzerine sivri biber ve 1 dilim domates koyun.
Ağzını yağlı kağıt ile kapatıp, 15 dk fırında pişirin, yağlı kağıdı kaldırıp 10 dk daha pişirin.

Besin Kalori Listesi:

  • Total Kalori 119,1kcal
  • Protein 7,8gr
  • Yağ 7,4gr
  • Karbonhidrat 5,2gr


YUKARI

YENİ ÜYE KAYDI

ŞİFRENİ Mİ UNUTTTUN?