Mantı

Mantı

Malzemeler:

  • Buğday Unu (1 çay bardağı)
  • Tuz (yarım çay kaşığı)
  • Yumurta (1 adet)
  • Dana Kıyması (1 yumurta büyüklüğünde)
  • Kuru Soğan (yarım orta boy)
  • Karabiber (bir tutam)
  • Salça (1 çorba kaşığı)
  • Yoğurt (1 çay bardağı)
  • Sarımsak (1 diş)
  • Nane (bir tutam)
  • Kırmızı Biber (bir tutam)

Yapılışı:

Buğday unu, tuz ve yumurtayı bir kapta yoğurun.
Hamuru ince açın. Küçük karelere bölün.
İçlerine dana kıyması ve ince kıyılmış kuru soğan, tuz ve karabiberi eklenmiş harcı koyun.
Hamurları kapatın. Bol su dolu tencereyi kaynatın.
Mantıları içine atıp pişirin.
Bir kapta salça, nane ve kırmızı biberi pişirin.
Mantıları bir tabağa alın, üzerine yoğurt ve salça sosunu ekleyin.

Besin Kalori Listesi:

  • Total Kalori 461kcal
  • Protein 28,3gr
  • Yağ 19,3gr
  • Karbonhidrat 42,5gr


YUKARI

YENİ ÜYE KAYDI

ŞİFRENİ Mİ UNUTTTUN?