Neden Matchai?
Matchai yapraklar toplanmadan önce 50 gün gölgede yetiştirilerek, elle toplanır.
Matchai 400 mikron eleklerde hazırlanır. Böylece istenmeyen lif oranı azaltılarak çok küçük partikül boyutu ile ipeksi yapıya kavuşur.
Matcha istenmeyen liflerden ve yaprak damarlarından ayrıştırılmış toz halinde yeşil çay (camellia sinensis)’dir. 800 yıllık bir tarihi olan matcha Japon çay seramonilerinin vazgeçilmez ikramıdır.
Matcha üretiminde gölgede yetiştirme süresi, yapraklarda yüksek oranda klorofil oluşumunu destekleyerek matcha’nın polifenol(Antioksidan) miktarını arttırır. Böylece olumlu sağlık etkilerinin tamamında yararlanılmasını sağlamaktadır.
Doğru Matcha nasıl seçilir?
Doğru matcha seçimi yapılırken, ambalaj yanıltıcı bir unsurdur. Her zaman güvenilir kaynaklar tercih edilmelidir.
Premium kalite matchayı 3 unsur belirlemektedir. Renk, Koku ve Tat.
Renk
Seçim yapılırken en iyi ipucunu size renk vermektedir. Koyu yeşil parlak renk matchanın en üst kalitesidir. Donuk yeşiller, daha açık renk yeşil tonları, sarıya çalan yeşiller ise daha düşük kaliteleri göstermektedir. Açık renklerde matcha genellikle damar ve istenmeyen lifleri içermektedir. İçim için tercih edilecek matchanın Premium kalitede olması gerekmektedir.
Koku
Premium kalite matchanın kokusu taze yeşil sebzeleri andırmaktadır. Bayat veya çürük kokular, farklı aromatik baharat kokuları alıyorsanız, bu matchanın düşük kalitelerde olduğunun göstergesidir.
Tat
Tatlılığa yakın bir tat, matchanın doğru süre ile öğütüldüğünü göstermektedir. Öğütme işleminde karbonhidratların yüzey teması nedeniyle bitki acımtırak tadını kaybeder. Çok buruk ve acı tat, matchanın premium kalitede olmadığını göstermektedir
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.