Nasıl Başlarım ? Uzmanlar Öneriyor Bayilik

Kremalı Mantarlı Makarna

Malzemeler:

  • 1 paket Premium Makarna rigatte
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram mantar
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar (ya da arzu ettiğiniz yağlı bir peynir)
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 10 adet çok küçük doğranmış frenk soğanı (arzuya göre yeşil soğan)

Mantarları temizledikten sonra küp küp doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun ve kızdırın. Kızan yağların içine doğradığınız mantarları ekleyin. Yüksek ateşte mantarları soteledikten sonra üstlerine haşlanmış bezelyeleri ekleyin. Tuz ve karabiberi de serpiştirerek karışımı lezzetlendirin. Hazırladığımız sos içine krema ekleyin ve kısık ateşte bir süre daha pişirin. Son olarak içine rendelenmiş eski kaşar ve dereotu da ekleyerek ocaktan alın.

Premium Makarna rigatteyi bol suda yaklaşık 10 dakika haşlayın. Haşladığınız makarnaları hazırladığınız sosla iyice harmanlayın.Dilerseniz frenk soğanlarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz oldukça yakışacaktır. Makarnamız hazır, afiyet olsun!

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir